Skaper mer butikk: Nylig lastet cruiseskipet 600.000 liter bunkersolje fra det lokale selskapet

Publisert 8. juli, 2022

Cruisevirksomheten i Måløy skaper forretning for MHService AS. Nylig lastet cruiseskipet Amera 600.000 liter bunkersolje fra selskapet mens det lå til kai ved InterCom-terminalen.

– Vi har gjennom mange år bunkret mange cruiseskip fra Bergen til Åndalsnes og helt opp til Tromsø. Med pandemien krympet dette markedet ganske kraftig over natten, men nå er det kommet tilbake, sier selger og oljetrader Kristoffer Nordbø i MHService AS til Fjordenes Tidende.

Når cruiseskipene nå begynner å anløpe Måløy åpner dette nye muligheter for oljeleverandøren med hovedkontor på Kulen ved Måløy.

– Dette gir oss muligheten til å markedsføre stedet som bunkringshavn. For to uker siden chartret vi en tankbåt fra Bergen som lastet på anlegget vårt på Kulen og gikk over sundet for å levere 600.000 liter bunkers til cruiseskipet Amera mens det lå til kai ved InterCom-terminalen. Det at Måløy har blitt en cruisehavn bidrar definitivt til lokal verdiskaping for vår del, sier Nordbø.

Det å komme inn hos rederiene handler også om gode nettverk og relasjoner.

– De fleste cruiserederiene har etablerte forbindelser med tradere på kontinentet som igjen har forbindelser til Nord-Europa og Skandinavia. Vi ønsker jo at det er MHService disse traderne tar kontakt med. Dette handler mye om markedsføring og om relasjonsbygging over tid, sier Nordbø, og legger til:

– Jeg ønsker at cruiserederiene skal se på Måløy som en god bunkringshavn med konkurransedyktige priser og en dyktig gjeng som sørger for rask og skikkelig service. Blir vi kjent for dette, kan cruisevirksomheten her bidra godt til vår virksomhet lokalt.

Denne artiklen ble publisert i Fjordenes Tidende 28.juni 2022